Bestill "Dagbok fra Tønsbergfjordens befestninger" sammen med  "Hvorfor fly flyr", og få dem fritt tilsendt for kroner 600.-

Fredag 28. juli

-Hva er det dere driver med her ute, Lonnevig? Da vi seilte inn fjorden her i dag, så gikk jeg på en mine med Tordenskiold . Og det enda jeg navigerte presis etter krigsmerkesystemet inn det østre løp på Veierlands nordside. Tenk om minen hadde eksplodert, Lonnevig? Se for deg at et av våre fire panserskip hadde blitt skadet eller senket av en av dine miner. Tenk deg synet av akterenden på skipet i været, og fjorden full av døde sjømenn. Jeg tør knapt tenke på hva som ville ha skjedd om minen hadde eksplodert. Særlig også nå som forholdet til Sverige er så uklart. Nå er jeg forbannet, Lonnevig!

-Guds lykke at dette gikk bra, Gade. Jeg kan ikke annet enn beklage. Jeg skal dra ned til kaptein Walth og avkreve et godt svar fra han.

-Minen var helt opplagt feilplassert. Men har dere ikke fylt dem med skytebomull? Den eksploderte jo ikke. Hva om det hadde vært torpedobåter fra den svenske eskadren som hadde fosset inn her for å angripe oss – dere skal beskytte opplagshavna og gi oss sikkerhet når vi er her!

-Jeg skal ta opp dette med kapteinen, han skal stå skolerett inne hos meg. Dette kunne virkelig fått et tragisk utfall. Minene skal være fylt med de vanlige 100 kg skytebomull. Jeg sender en melding ut til deg når jeg vet noe mer.

 

Webdesign © 2006-2008 Andebu Web og IT