Bestill "Dagbok fra Tønsbergfjordens befestninger" sammen med  "Hvorfor fly flyr", og få dem fritt tilsendt for kroner 600.-

Om dagboken

Gjennom dagboken til adjutanten ved Tønsbergfjordens befestninger får du bli med inn i frykten, tankene og følelsene til dem som stod i fare for å komme i krig med svenskene.

Boken skiller seg fra andre bøker om unionsoppløsningen ved at handlingen foregår i Tønsbergfjorden, og fokuserer på Skagerrakeskadren og befestningenes innsats. Svenskene planla å angripe Vestfoldskjærgården med omkring 10.000 soldater.

Denne delen av historien har kommet i skyggen for grensevaktens innsats. Kanskje fordi vår egen forsvarsledelse ikke forventet noe angrep mot Vestfold.

Hovedpersonen er adjutant for oberstløytnant Lonnevig, sjefen for Tønsbergfjordens befestninger. Dagboken består av samtaler premierløytnant Henriksen hadde med de han møtte. Gjennom samtalene får han en god oversikt over hendelsene. Små som store.

Dagboken knytter sammen høydepunktene fra en rekke bøker, nettsteder og prosjektoppgaver. Bokens andre del gir en tradisjonell og kortfattet gjennomgang av unionsoppløsningen. Del tre inneholder oversikter over materiell og fartøyer.

 

Webdesign © 2006-2008 Andebu Web og IT